Huawei teatas rohkem kui 40 protsendi suurusest kasumikasvust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei Ascendi uus nutitelefon. Illustratiivne foto.
Huawei Ascendi uus nutitelefon. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Hiina telekomiseadmete tootja Huawei teatas eelmise aasta 4,87 miljardi dollari suurusest auditeerimata tegevuskasumist, mis märgib tunamullusega võrreldes 43,3 protsendi suurust kasvu.

Käive kasvas samal ajal kaheksa protsenti umbes 39 miljardi dollarini, teatas ettevõte.

Huawei majandusaasta auditeeritud tulemused avalikustatakse käesoleva kalendriaasta teises kvartalis.

1987. aastal asutatud ettevõte teenib pea kolm neljandikku oma käibest telekomiseadmete müügist. Viimastel aastatel on Hiina suurfirma tõusnud sektoris Rootsi Ericssoni järel teisele kohale, jättes selja taha rivaalid nagu Cisco, Alcatel-Lucent, Nokia Siemens (praegune Nokia Solutions and Networks) ning ka kodumaise konkurendi ZTE.

Eelmine aasta oli vaatamata kasumi märgatavale kasvule ettevõtte jaoks siiski üsna keeruline - dumpingu- ning spioneerimissüüdistuste tõttu jäädi ilma mitme miljardi dollarini küündinud hangetest Austraalias ja USAs, samuti ollakse uurimise all Suurbritannias.

Kasvu aitas tekitada aga edu mandri-Euroopas ning maailma arenevatel turgudel, kus Huawei on võrguseadmete sektoris tõusmas üheks domineerivaks jõuks.

Lisaks võrguseadmetele on ettevõte üsna oluline tegija ka nutitelefonide turul. Eelmisel aastal tarniti kokku 52 miljonit seadet, mida oli küll kaheksa miljonit vähem, kui ettevõte oli prognoosinud, olles aga siiski piisav, et jõuda erinevate uuringufirmade hinnangul müügiarvult maailma nutitelefonide tootjate esiviisikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles