Tallink: ametiühingu juhtkonna arrogantne käitumine pingestas läbirääkimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki töötajate hoiatusstreik.
Tallinki töötajate hoiatusstreik. Foto: Mihkel Maripuu

Tallink kohtus täna töötajate palganõude asjus riikliku lepitajaga ning Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmehe sõnul on läbirääkimised pärast hoiatusstreiki pingelised.

«Kui Tallinki töötajad käitusid hoiatusstreigi ajal igati korrektselt, siis EMSA (Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing – toim.) juhtkonna eilne arrogantne käitumine on kindlasti pingestanud läbirääkimisi. Tallink Grupp tahab parimat oma töötajatele ja on huvitatud töötajatega läbi rääkimisest, kuid EMSA juhtkonnaga kokkuleppele jõudmine saab olema keeruline,» ütles Ausmees.

Olukorra muudab Ausmehe sõnul segaseks ka asjaolu, et täna puudub läbirääkimiste laual korrektne palganõue EMSA poolt. «Erinevates meediakanalites on EMSA juhid nimetanud väga erinevaid numbreid, kuid ametlikult pole need meieni jõudnud ja peame lähtuma viimasest ehk 20-protsendilisest palganõudest, mis ei ole tegelikkust arvestav,» selgitas Ausmees.

Tõenäoliselt tuleb numbritest Ausmehe sõnul uuesti juttu 21. jaanuaril kui EMSA ja Tallinki delegatsioonid kohtuvad riikliku lepitaja juures ühise laua taga.

«2013. aasta palgakasv tuleb Eestis ilmselt 7-8 protsendi ringis ja minu hinnangul ei saa Tallink Grupi palgakasv seda näitajat ületada,» ütles Ausmees.

Eile korraldasid Tallinki töötajad EMSA juhtimisel hoiatusstreigi, millega nõudsid 15-protsendilist palgatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles