Rahandusministeerium riigi äriühingutele valdusfirma loomise ideed ei toeta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Rahandusministeerium ei toeta majandusministeeriumi töögrupi ettepanekut luua riigifirmade paremaks valitsemiseks rahandusministeeriumi juurde eraldi valdusfirma.

Septembris käis Erkki Raasukese juhitud majandusministeeriumi töögrupp välja kava, mille eesmärk on anda riigifirmade aktsiad uue loodava riikliku ettevõtte kätte, muutes sellega riigifirmade valitsemist nii, et tekiks selge dividendi- ja investeerimispoliitika ning ühtlasi depolitiseeritaks riigifirmade nõukogud, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudised.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse peaspetsialist Regina Raukas ütles, et valdusfirma loomise küsimust valmistutakse valitsuse ette viimiseks ja selleks oodatakse rahandusministeeriumi otsust.

Rahandusministeeriumi arvates toetab kehtiv raamistik eesmärkide elluviimist juba praegu ning valdusfirma loomisega ei peaks kiirustama.

«See on üks võimalik variant, kuidas äriühinguid valitseda, aga praegu me arvame, et olulisem oleks keskenduda sellele, et ministeeriumid, kes aktsiaid omavad ja kelle valdkondlikest huvidest neid äriühinguid on loodud, seaksid ettevõtetele selged ja üheselt mõistetavad eesmärgid,» ütles rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja asetäitja Tarmo Porgand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles