Streikiv personal ja lumi tõid British Airwaysile rekordkahjumi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennuk 20.mail Londoni Heathrow lennuväljale maandumas.
British Airwaysi lennuk 20.mail Londoni Heathrow lennuväljale maandumas. Foto: SCANPIX

British Airways jäi märtsiga lõppenud eelmisel majandusaastal  streikide ning lumerohke talve tõttu rekordilisse, 531 miljoni naela suurusesse kahjumisse, kuigi restruktureerimisega suudeti kulusid ligi miljardi naela võrra vähendada.

See on alates ettevõtte erastamisest 1987. aastal suurim kahjum. Aasta varem jäi lennufirma 401 miljoni naelaga miinusesse, vahendab Reuters.

Briti lennufirma käive kahanes 11 protsenti 7,9 miljardi naelani. Firma kulud kahanesid samuti samapalju.

«See on juba teine järjestikune rekordkahjumi aasta, kuid me oleme rahul, et käibelangusega võrreldavas mahus kahanesid ka meie kulud,» teatas ettevõte.

Thomson Reutsersi küsitletud 17 analüütikut ootasid  British Airwaysi maksude eelseks kahjumiks 590 miljonit naela.

Firma teatel mõjutas tulemust oluliselt ka märtsis toimunud töötajate streik, mis läks ettevõttele maksma 45 miljonit naela ning mis jätkub järgmisel nädalal.

Ühinemine Hispaania Iberiaga, mis peaks edaspidi aitama aastas kokku hoida 400 miljonit eurot, peaks lõpule jõudma selle aastaga.

Lennufirma aktsia maksab Londoni börsil praegu 186 naela, mis teeb firma väärtuseks umbes 2,2 miljardit naela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles