Wall Street üllatab: noorpankurid saavad pühapäevad vabaks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaadates alt üles pangahoonetele New Yorgis.
Vaadates alt üles pangahoonetele New Yorgis. Foto: AFP / Scanpix

Otse ülikoolipingist Wall Srteetile tormavate karjeristide jaoks on varavalgeni või ööpäevaringselt rügamine kirjutamata seadus. Laupäevad-pühapäevad kontoris - see on eeldus, ootus ja norm. 

Sel reedel käis Bank of America Merrill Lynch aga välja väikese leevenduse: võetagu neli päeva kuus vabaks, nädalavahetustel. 

Tavalise töötaja jaoks kõlanuks see kui karistus, nendib New York Times. Bank of America Merrill Lynchi nooremtöötajate kõrvadele oli muutus mõeldud kui kergendus.

Pangasisesese memo kohaselt peaksid BofA investeerimisüksuse Merrill Lynchi analüütikud ja praktikandid – kaks alamat kategooriat – katsuma veeta igas kuus neli nädalavahetusele langevat päeva kontorist eemal.

«Me oleme pühendunud tagama noorpankuritele paremat töökogemust ning usume, et nimetatud täiendused aitavad kindlustada neile vajalikud ressursid ja toetuse,» kirjutab asutuse globaal- ja investeerimispanganduse juht Christian Meissner memos, millele NYT pilgu sai heita.

Panga pressiesindaja on memo sisu ajalehele ka kinnitanud.

Esimese astme pangaameteid hinnatakse noorte seas kui redelipulki paremate positsioonide suunas, kus terendavad suuremad palgad ja kunagi ka vabad nädalavahetused.

Nooremtöötajate peale on hakanud hoolitsevalt mõtlema ka Goldman Sachs ja JPMorgan Chase.

Esimene kutsus mullu kokku töörühma, mis – olles süvenenud analüütikute töökoormusse, soovitas noil nädalavahetused vabaks võtta, kui vähegi võimalik. Teine kavatseb aga anonüümsust palunud isiku sõnutsi suurendada tänavu nooremtöötajate hulka 10 protsenti, et koormust paremini ära jaotada. Ühtlasi kavatseb JPMorgan kanda hoolt selle eest, et nende noortöötajail oleks üks «kaitstud nädalavahetus» kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles