Kruus: tuuleenergia pole teistest kallim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud
Tuulikud Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tuuleenergia assotsiatsiooni juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul on mistahes elektrijaama ehitamine kallis, sest nii-öelda odavad on vaid need, mis on juba olemas.

Tuuleenergiat on kritiseeritud, sest riik subsideerib seda maksumaksja rahakotist, mistõttu tarbija maksab rohelisele energiale peale.

«Kui mistahes elektrijaama hakata täna ehitama, siis on see kallis. Ilmekas näide on, et uue elektrituruseadusega määrati ka uutele põlevkivielektrijaamadele riigipoolsed subsiidiumid,» märkis Kruus intervjuus «Terevisioonile», vahendab ERRi uudisteportaal.

Tema sõnul on tuuleenergia osakaal Eestis praegu väike, alla viie protsendi, kuid riiklik arengukava näeb ette mahu kuuekordistamist aastaks 2018 ning siis on seda juba tunda.

Kui tihti käib arutelu, kas tuulikuid oleks mõttekam üles seada merre või maismaale, siis Kruusi sõnul viiakse tuulikud merre ainult seetõttu, et neid inimeste silme alt minema saada, kuid see on oluliselt kallim kui maismaale püstitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles