Honda CR-V oli mullu Eestis müüduim auto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Honda CR-V.
Uus Honda CR-V. Foto: SCANPIX

Lõppenud aasta uute sõiduautode müügi kolm peamist märksõna on: aasta müüduim auto Honda CR-V, aasta müüduim automark Toyota ja linnamaasturite turuosa hüppeline kasv, kirjutab Whatcar?.

Igal aastal käib uute sõiduautode müügis võidujooks nagu olümpiamängudel: kes saab esimeseks? Sedapuhku kordas uus Honda CR-V oma viie aasta tagust sooritust, tõustes Eestis uute sõiduautode müügis liidrikohale.

Tõsi, toonase 1477 auto suuruse aastamüügini uus neljanda põlvkonna mudel ei küündinud, kuid lõpptulemuseks jäänud 911 autot oli siiski piisav, et edestada veenvalt teisele kohale jäänud uut Škoda Octaviat.

Eesti uute sõiduautode turu suurim muutus lõppenud aastal oli kõhkluseta linnamaasturite ja väikeste krossoverite turuosa plahvatuslik kasv. Kui 2012 oli traditsiooniliselt turu enimostetud segment väike-keskautod ja linnamaasturitele kuulus vaid neljandik turust, siis lõppenud aasta kokkuvõttes kuulub viimastele juba ligi kolmandik. Selle segmendi kasv oli võrreldes 2012 aastaga tervelt 36%.

Loe pikemalt Whatcar?-ist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles