Ekspress Grupp: me ei ole Eesti Meedia poolt esitatud hagi kätte saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi kodulehe fragment.
Ekspress Grupi kodulehe fragment. Foto: Postimees.ee

AS Ekspress Grupp teatas börsile, et ei oma informatsiooni Eesti Meedia poolt väidetavalt esitatud hagi osas, kuivõrd AS Ekspress Grupp käsutuses väidetavat hagi ei ole.

«Eile, 09.01.14 avaldas uudisteportaal Postimees artikli, milles AS Eesti Meedia teatas, et on pöördunud kohtusse nõudmaks AS-ilt Ekspress Grupp aktsionäride lepingu rikkumise eest 8,6 miljonit eurot. Väidetavalt koosneb nõue poolte vahel sõlmitud aktsionäride lepingust tulenevate aktsiaseltside SL Õhtuleht, Ajakirjade Kirjastus ja Express Post aktsiate hinnast ning väljaostuõiguse eest tasumata jätmise leppetrahvist,» teatas Ekspress Grupp börsile.

Eesti Meedia pöördus eile arbitraažikohtu poole nõudega mõista Ekspress Grupilt välja 8,6 miljonit eurot. Nõude aluseks on asjaolu, et Eesti Meedia hinnangul on Ekspress Grupp rikkunud pooltevahelist lepingut ega ole tähtaegselt tasunud AS Express Post, AS Ajakirjade Kirjastus ja AS SL Õhtuleht aktsiate omandamise eest.

Siduva väljaostuteate kõigi kolme ettevõtte 50 protsenti aktsiate omandamiseks esitas Ekspress Grupp oktoobri keskel. Nõude summa koosneb poolte vahel varem kokku lepitud rahvusvaheliste audiitorfirmade määratud ostuhinnast ja lepingu rikkumise eest ette nähtud leppetrahvist.

«Kahjuks ei ilmutanud Ekspress Grupp kohtuvälise lahenduse saavutamiseks vähimatki konstruktiivsust,» märkis Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik. «Seetõttu ei näinud me oma õiguste kaitseks muud võimalust.»

Detsembri algul andis konkurentsiamet Ekspress Grupile loa omandada Express Posti, Ajakirjade Kirjastuse ja Õhtulehe aktsiad tingimusel, et need müüakse koheselt edasi Suits Meedia OÜ-le, mille omanikuks on Janek Veeber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles