Ettevõtja: tööintervjuude tegemine on ajast ja arust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandja tahab teada, et oleksid ka viie aasta pärast samas firmas.
Tööandja tahab teada, et oleksid ka viie aasta pärast samas firmas. Foto: SCANPIX

USA tehnoloogiaettevõtte Uber juht Travis Kalanick rääkis WSJle antud intervjuus, et ta ei pea tööintervjuud enam parimaks võimaluseks valida välja sobivaim töötaja, vahendas Business Insider.

Kalanickil on plaanis selle aasta lõpuks töötajate arvu kahekordistada, kuid see ei tähenda, et ta kavatseks teha hulka tööintervjuusid. «Kõige paremini näeb ära, kas inimesest võib töötajana asja saada või mitte, kui simuleerida tööolukorda,» rääkis ta. «See on hoopis midagi muud, kui teha 15 inimesega 15 tööintervjuud.»

Kalanick rääkis, et teda huvitab, kuidas inimene päevast-päeva töötab, kuid intervjuuga on seda väga keeruline kindlaks teha. «Meil ei ole vaja vaid töötajaid, kel oleks mingi kindel oskus, vaid kes suudaksid koos ettevõttega kasvada ja kohaneda,» lisas ta. Just sellepärast kasutatakse tema ettevõttes tavapärasest erinevat tehnikat inimeste valikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles