Vene ametnikud said loa kallid kingid välja osta

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 3000 rubla maksvad kingitused võib ametnik välja osta.
Üle 3000 rubla maksvad kingitused võib ametnik välja osta. Foto: SCANPIX

Vastavalt Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi poolt allakirjutatud määrusele tuleb riigiametnikel, kellele on tehtud enam kui kolm tuhat rubla maksvaid kingitusi, laskma neid hinnata. Soovi korral võivad ametnikud kingid seejärel välja osta.

Kinkidena määratleb dokument asjad, mille ametnikud on saanud seoses oma ametipositsiooniga, vahendab Lenta.ru.

Lilled, autasud ja kontoritarbed, mis on antud üle ametlike ürituste raames, kingituseks ei liigitu.

Riigiametnikud peavad teatama kingitusest, täites spetsiaalselt selleks ettenähtud blanketi. Teade tuleb edastada kolme päeva jooksul alates kingituse saamisest või vähemalt kolme päeva jooksul alates tagasisaabumisest komandeeringult, kus kink ametnikule anti.

Seejärel toimub kingi hindamine, mille viivad läbi vastavate volitustega riikliku asutuse töötajad. Kui selgub, et kingi väärtus jääb alla kolme tuhande rubla, saab riigiametnik selle tagasi.

Kui kingitus osutub kallimaks, võib ametnik selle soovi korral välja osta, esitades vastava avalduse mitte hiljem kui kahe kuu jooksul alates hindamise läbiviimisest.

Juhul, kui ametnik kingitust välja osta ei soovi, jääb see riigi omandusse. Siis võib riik selle maha müüa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles