Milline Tallinna börsi aktsia on tulusaim?

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Pikaajalistele investoritele on ülekaalukalt kõige kasulikumad investeeringud olnud Merko Ehituse ja Tallinna Kaubamaja aktsiad, kuhu 2000. aasta alguses paigutatud 1000 euro suurune investeering on kasvanud nüüdseks vastavalt 17 700 ja 17 500 euroni.

Eelmisel aastal kerkisid aktsiahinnad Tallinna börsil võrreldes teiste börsidega suhteliselt tagasihoidlikult. Samal ajal kui USA tuntuima börsiindeksi Dow Jones tööstuskeskmine uuendas mullu rekordit tervelt 50 korral, jääb Tallinna börsiindeksil OMXT rekordtasemest, 1043,29 punktist, puudu enam kui veerandi võrra.

Juhtkond loeb

Väikeinvestorid ei peaks siiski laskma end mõneaastastest tagasilöökidest heidutada, investeeringute perspektiiv peaks olema vähemalt viis aastat. Ja kui investeering on edukas, siis tasub seda hoida võimalikult kaua ning vahepealseid langus- ja kriisperioode ei maksa tähele panna.

Aktsiainvesteeringud võivad investoritele tagasi teenida aktsia hinna tõusu ja ettevõtte makstavalt omanikutulult ehk dividendidelt. Arvutasin, kui palju on teeninud või kaotanud raha investorid Tallinna börsil põhinimekirjas noteeritud ettevõtete aktsiatelt nii aktsia hinna tõusult või languselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles