Vichmann: Atoneni spekulatsioonid on lubamatud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Vichmann.
Marcel Vichmann. Foto: Sille Annuk

Edelaraudtee omanik Marcel Vichmann ütles, et pole toiminud puukärimehena, mida endine majandusminister Meelis Atonen talle täna Kuku raadio intervjuus süüks pani.

Vichmanni sõnul peaks Atonenile olema tegelikult selge, et Partsi otsus rongivedu Elronile anda ei ole odavam kui olnuks Edelaraudtee pakkumine.

«Endine majandusminister Atonen töötab ametis, kus ta peab oskama ja kindlasti ka oskab raha lugeda. Oskab raha lugeda nii hästi, et suuresti tänu otseliinile peaministrile teenis tema tööandja AS Tavid sadu miljoneid panustades Eesti krooni mittedevalveerimise peale. Niisiis teab ta kindlasti, et uute rongide opereerimise kulu on suurem kui Edelaraudtee vanade rongide opereerimise kulu ning et Edelaraudtee kasum rongide opereerimisest on olnud olematu,» väitis Vichmann.

Samuti ei nõustunud Vichmann Atoneni väitega, nagu oleks Vichmann soovinud oma rahalised kaotused Bakuus teha tasa Eesti maksumaksja rahaga.

«Bakuusse ei ole läinud sentigi Eesti maksumaksja raha. Kogu raha tuli pangast ja seda on lihtne kontrollida. Kahjuks tolereerib eksminister oma väljaütlemisega sootuks varastamist ja pettust, sest Bakuu projekt polnud mitte äri, vaid vargus ja pettus, kus lubatud ärisse ei panustatud sentigi. Ja selle pettuse võtmeisik, kellele on ka vastav süüdistus esitatud, on Atoneni erakonnakaaslaste poolt aastaid Eesti Raudtee nõukogu esimehena peetud Tõnis Haavel,» väitis Vihcmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles