Apple müüs 2013. aastal rakendusi 10 miljardi eest

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple pood Pekingis
Apple pood Pekingis Foto: SCANPIX

Nii nagu Apple müüb üha rohkem iPhone’i ja iPad’e, müüb ta järjest rohkem ka rakendusi. 2013. aastal müüs ettevõte oma internetipoe App Store kaudu rakendusi enam kui 10 miljardi dollari väärtuses.

Kuna Apple võtab iga App Store kaudu müüdavast rakendustest 30 protsenti tulust endale, tähendab see, et Apple’i rakenduste segmendi käive oli üle kolme miljardi dollari, millest suurem osa oli ilmselt ka kasum, kirjutab The Wall Street Journal.

App Store käive moodustab väikese osa võrreldes 91 miljardi dollariga, mille ettevõte sai eelmisel finantsaastal (lõppes 30. septembril) iPhone’i müügist, aga tegemist on kiiresti kasvava segmendiga ajal, mil ettevõtte kogukäibe kasv aeglustub.

Apple’i sõnul oli kõige parem kuu detsember, mil ettevõte teenis peaaegu kolmelt miljardilt allalaadimiselt enam kui miljard dollarit. Alates 2008. aastast on rakenduste tegijad teeninud 15 miljardit, mis tähendab, et allalaadimisi on alates sellest tehtud ajast vähemalt 21 miljardi dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles