Korterihindade kiire kasv jätkub ka 2014. aastal

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Eelmisel aastal kasvasid kinnisvarahinnad Tallinnas jõudsalt, keskmiselt umbes 20 protsenti, kuid magalapiirkondades asuvate tüüpkorterite puhul ka kuni 30 protsenti. Selline statistika tekitab muret, kuna hinnad on tõusnud, ent pakkumiste arv järjest väheneb.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et kui 2013. aasta 20-protsendine kinnisvara hinnatõus oli murettekitav, siis 2014. aasta prognoos on veelgi murettekitavam, sest pakkumiste nappus viitab väga kiirele jätkuvale hindade kasvule.

«Erinevalt üldlevinud arusaamadest ei ole kinnisvarabürood selliste arengutega üldse rahul. Parem oleks, kui selliseid sõnumeid üldse välja ütlema ei peaks, aga kui Tallinnas on kolme aastaga müügis olevate korterite pakkumiste arv vähenenud peaaegu kaks korda ning samal ajal tehingute arv on kasvanud ka peaaegu kaks korda, siis viitab see selgelt defitsiidiriskile,» sõnas ta.

Aeg soetada krunt

Pindi Kinnisvara analüütiku Siim Simsoni prognoosi järgi on 2014. aasta siiani varjusurmas olnud kruntide ja linnaäärsetele eramute kasvuaasta.

«Kellel suurema elamispinna vajajatest on veidigi võimalust raha juurde panna, müüvad oma korteri ning ostavad asemele linnaäärse rida- või paariselamuboksi või krundi, kuhu hetkel on küllaltki soodne maja peale ehitada,» rääkis ta.

«Korterite hinnad on nii kõrgeks läinud, et taas on kätte jõudnud aeg, kui oma krundi ostmine muutub mõttekaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles