Ettevõtjad usuvad euro kasulikkusesse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ühisraha euro kujutis Euroopa Keskpanga endise peahoone ees Frankfurdis.
Euroopa ühisraha euro kujutis Euroopa Keskpanga endise peahoone ees Frankfurdis. Foto: SCANPIX

KPMG uuring «Majanduse pulss 2010» näitas, et eurol on ettevõtjate väga suur toetus - enamik usub, et see suurendab rahvuslikku rikkust ja aitab meil majanduslikult keerulised ajad üle elada.


Vaid 12 protsenti kõigist küsitletutest arvas, et euro tulek ei mõjuta majandust kuidagi, ja 5 protsenti kartis, et see tekitab probleeme.

KPMG Baltics juhatuse liige Andres Root ütles, et suhtumine eurosse on valdavalt positiivne, kuid sugugi mitte kõik ettevõtted pole selleks veel valmis. Ta tõi näite, et üks sideoperaator oli väga hirmul, mis saab 31. jaanuari keskööl, kui ei tea, millises rahas kõneminuti hinda arvestada.

KPMG Baltics juhatuse esimees Andris Jegers lisas, et paljud arvavad, et eurole üleminek tähendab vaid pelka jagamistehet, kuid tegelikkuses see nii lihtne ei ole ja selleks tuleb valmistuda. Näiteks tuleb ümber seadistada IT-süsteemid.

Üks küsimus puudutas ka pankade tegevust. Üldiselt olid hinnangud üsna head – veerand vastanutest leidis, et pangad on piisavalt koostööaldid. 41 protsenti küsitletuist ütles siiski, et pangad on liiga jäigad ja kahtlustavad ning vaid kümnendik leidis, et pangad takistavad ettevõtlust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles