Uuring: veerand ettevõtjaist on valmis töötajaid juurde võtma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku tuleb hoida jätkuvalt.
Kokku tuleb hoida jätkuvalt. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

KPMG uuring «Majanduse pulss 2010» näitas, et üle 26 protsenti ettevõtete juhtidest on valmis sel aastal kuni 10 protsendi võrra oma personali suurendama.


Veidi üle poole ehk 56 protsenti küsitletud ettevõtjaist soovis töötajate arvu tänavu samaks jätta, 16 protsenti kavatseb suurendada personali 5 protsenti ja kümnendik kuni 10 protsendi võrra. Töötajate arvu vähendamist nägi ette 17 protsenti vastanutest.

Palga tõstmisega on ettevõtjad siiski alalhoidlikud. Rõhuv enamus ehk 80 protsenti küsitletud juhtidest plaanib palgad samaks jätta, tõstmist kaalub 9 protsenti ja langetamist 11 protsenti.

Enamik küsitletud ettevõtjaist möönab kulude kokkuhoiu vajadust, kuid kokku on plaanis hoida mitte enam niivõrd töötajate palga kui muude kulutuste arvelt. «Näiteks võetakse vähem õigus- ja audiitorteenust,» teadis rääkida just selle valdkonnaga tegeleva KPMG Baltics juhatuse liige Andres Root.

Ta lisas, et kui rasketel aegadel tuli keskenduda põhitegevusele, siis nüüd saavad juhid hakata mõtlema muulegi, mis oluline.

22 protsenti küsitlusele vastanutest pidas majanduslanguse olukorras vajalikuks tegeleda ettevõtte strateegia arendamisega ja kümnendik leidis, et tuleks teha kõik heade töötajate hoidmiseks.

Üllatuslikult leidis vaid väike osa juhte, et senisest enam tuleb tegeleda finantsidega. Seevastu turundust pidas tähtsaks 42 protsenti küsitletuist. Oluliseks peeti ka infotehnoloogia alast tegevust ja riskide juhtimist, samuti sisekontrolli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles