Valio koondab oma tööstused ühe ettevõtte alla

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti Laeva meierei.
Valio Eesti Laeva meierei. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud aasta viimastel päevadel viidi lõpuni Valio Baltic tütarettevõtete Valio Eesti AS ja Võru Juust AS ühinemine, mille tulemusena tegutsevad alates 2014. aastast nii Laeva meierei kui ka Võru juustutehas Valio Eesti AS nime all.

Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on Valio Eesti ja Võru Juustu ühinemine viimane samm pikas ühinemisprotsessis, millele pandi algus juba pea kümme aastat tagasi.

Valio Eesti AS ja Võru Juust AS-i ühinemisega võtab Valio Eesti üle kõik senised Võru Juustu kohustused koostööpartnerite ees kui ka töölepingud Võru tehase töötajatega. Mistahes ühinemisega seotud tehnilistest muudatustest teavitatakse partnereid eraldiseisvalt.

Mingeid sisulisi muudatusi ei koostööpartneritele ega juustutehase töötajatele ettevõtte kinnitusel ühinemisega seoses ei kaasne.

Valio kahe tütarettevõtte ühinemine kanti äriregistrisse 31. detsembril.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles