Seitse viisi, kuidas luua endast parem esmamulje

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riietusel on esmamulje loomisel väga oluline roll.
Riietusel on esmamulje loomisel väga oluline roll. Foto: SCANPIX

Esmamulje on kõige olulisem, seda teatakse hästi. Paraku aga on päriselus asi palju hullem, sest inimesed lihtsalt ei oska head esmamuljet avaldada, leiab Inc.com`i kolumnist Kevin Daum.

Ta annab nõuandeid, kuidas endas paremat esmamuljet luua:

Riietu korralikult. Jah, need on kõigest riided, kuid siiski on see sinu väline pakend. Kui su riietus näib odav ja ebameeldiv, siis tekib inimestel sinuga kohtudes paramatult negatiivne reaktsioon. Et normaalselt riides käia, ei pea palju kulutama. Mitte firmariided pole olulised, vaid stiil. Sama on näiteks soenguga – kui sa pole ammu juuksuris käinud või ilmud tööinterjuule rasvaste juustega, loevad sinuga kohtuvad inimesed sellest automaatselt välja suhtumise, et oled hoolimatu.

Ole eluga kursis. See on lihtsam kui kunagi varem ning kindlasti ei tasuks pugeda selle taha, et uudiste lugemiseks puudub aeg. Nimelt peetakse inimesi, kes ilmaeluga üldse kursis pole, ülbeteks. Et asja parandada, kuluta 10 minutit päevast sellele, et vaadata üle uudiste pealkirjad. Kui oled kursis ilmaeluga, on sul palju lihtsam inimestega suhelda ning leida ühiseid teemasid. See aga avaldab inimestele muljet. trying to impress.

Õpi etiketti. Lihtsad detailid ja igapäevaviisakus on väga olulised. See, kuidas sa tervitad, kätt surud või kas võtad ruumi sisenedes mütsi peast, loovad sinust mulje.

Kirjuta vigadeta. Tänud arvutisuhtlusele paistavad rohkem kui kunagi välja õigekirjavead. Need aga ei näita sind sugugi heast küljest. Ehk et mõtle ka sellele, millise esmamulje sinust jätab jämedustest, slängist ja õigekirjavigadest kubisev tekst kuskil sotsiaalmeedia leheküljel.  

Loe rohkem. Miski ei avalda rohkem muljet kui inimene, kes armastab lugeda. Pühenda mõne uue raamatu lugemisele aega iga kuu ja loe vähemalt paar artiklit igal nädalal. Pole vahet, kas loed ilu- või teabekirjandust, peaasi, et sa loed.

Tunne teiste inimeste vastu siirast huvi. Pole midagi ebamugavamat, kui rääkida kellegagi, kes sinu vastu tegelikult mingit huvi ei tunne ning sinu vastuseid ei kuulagi.

Hoolitse oma online-maine eest. Peaaegu iga inimene, kes sinu poole esmakordselt pöördub, vaatab kõigepealt netist järele, mis inimene sa oled. Kui nad kohtavad seal aga ebakorrektset või aegunud infot, satuvad piinlike peopiltide või labase huumori otsa, siis see mõjutab kohe nende suhtumist sinusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles