Kadastik: paberlehtede turg on eilne päev

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kadastik
Mart Kadastik Foto: Peeter Langovits

AS Eesti Meedia juhatuse esimehe Mart Kadastiku sõnul on Eesti Meedia ja Ekspress Grupi tüli üks peamisi põhjusi see, et mõlemale on selge, et paberlehtede turg on eilne päev.

Kadastik rääkis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et Eesti Meedia ja Ekspress Grupi vaidlus Õhtulehe tehingu üle on meediaturu perifeerne vaidlus, mis on tähelepanu all vaid seetõttu, et meediainimesed ise võimendavad seda, vahendab ERR Uudised.

Kadastik vaidles resoluutselt vastu intervjueerija oletusele, et juhul, kui Õhtuleht oleks täielikult Ekspress grupi kätte libisenud, oleks see vaikselt tähendanud Eesti Meedia marginaliseerumist, kuna Õhtulehel ja Postimehel on tema sõnul täiesti erinevad lugejad ning tegelik võitlus ei käigi üldse paberlehtede turul, kuna paberlehed on eilne päev ja nendesse investeerimine küsitav.

Tema sõnul tuleb ressursid, mis lähevad online’ile, kusagilt võtta ning vaekausid paberlehtede ja online’i vahel muutuvad mitte niivõrd omanike tahtest, vaid lugejate käitumisest sõltuvalt.

Ta ütles, et Postimehe toimetus tulevikus ilmselt kahaneb veidi, samas aga tugevdatakse toimetust lähiajal mitmete väljapaistvate ajakirjanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles