Tele2: katame 95 protsenti Eestist 4G-ga esimese poolaasta jooksul

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Virkebau
Argo Virkebau Foto: Erakogu

Tele2 võitis kolmanda 800 Mhz sagedusala litsentsi ning lubab katta tänavu esimesel poolaastal 95 protsenti Eestist enda 4G võrguga.

Tele2 Eesti juhi Argo Virkebau sõnul võitis Tele2 tehnilise järelvalve ameti korraldatud oksjonil 800 Mhz sageduseloa ja katab lisaks senistele suurematele linnadele 95 protsenti territooriumist esimese poolaasta jooksul.

«Ehitasime enne oksjoni juba suure osa 800 Mhz sagedusel toimivatest saatjatest valmis. Meie uus võrk ei jää konkurentidele kuidagi alla, aga luban, et see on alati parima hinnaga,» ütles Virkebau.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt ütles E24-le, et kolmanda litsentsi enampakkumise lõpphind 5,098 miljonit eurot oli ootuspärane -  see oli samal tasemel, mida riik prognoosis ja ka Elisa teise litsentsi eest maksis.

790 – 862 MHz avalikule konkursile pandi kokku kolm sagedusluba, mis annavad õiguse kasutada sagedusi elektroonilise side võrkude väljaehitamiseks ja arendamiseks üle Eesti. Esimese sagedusloa võitjaks tunnistati AS EMT, teise sagedusloa võitjaks tunnistati Elisa Eesti AS. Esimese sagedusloa väljastamisega laekus riigieelarvesse ühekordse loatasuna 1 000 000 eurot ning võitja kohustus rajama üleriigilise võrgu vastavalt pakkumises esitatud tähtajale. Teise sagedusloa väljastamisega laekus riigieelarvesse ühekordse loatasuna 5 086 000 eurot. Kõikide sageduslubade eest tasutakse sagedusressursi kasutamise eest riigilõivu 24 150 eurot aastas.

EMT ja Elisa on katnud tänaseks 800 MHz sageduse abil üle 95 protsendi Eesti territooriumist oma 4G võrkudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles