Eurole üleminek maksab mõnele firmale enam kui miljon krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

PricewaterhouseCoopers’i (PwC) Eesti ettevõtete eurovalmiduse küsitluse andmetel on veidi üle poole vastanutest juba alustanud valmistumist eurole üleminekuks.


Pooled vastanud ettevõtetest  usuvad, et eurole üleminekuks vajalik investeering jääb alla 100 000 krooni, ent 20 protsenti hindavad oma üleminekukulude maksumust üle miljoni krooni.

Suurem osa küsitletuist pidas eurole üle minnes vajalikuks muudatusi oma organisatsiooni finantsinfosüsteemis (92 protsenti vastanuist), eelarves ja aruannetes (81 protsenti) ning sisekorras (77 protsenti).

Uuringu tulemusi kommenteerinud Eesti PricewaterhouseCoopers’i juhtivkonsultant Jüri Etverki sõnul on ettevõtete kulud väga suurel määral sõltuvad tegevusalast, ettevõtte suurusest ning infosüsteemide keerukusest.

Nagu näitab ka seni viimase riigina eurotsooniga liitunud Slovakkia ettevõtjate kogemus, on keskmiselt 50 protsenti ettevõtte eurole ülemineku kuludest seotud infosüsteemidega seonduvate kuludega ning peaaegu sajaprotsendiliselt osutuvad lõplikud kulud suuremateks esialgu planeerituist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles