Toornafta hind ületas 71 dollari piiri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapump Pärsia lahe ääres Bahreinis.
Naftapump Pärsia lahe ääres Bahreinis. Foto: SCANPIX

Naftabarreli hind Aasia turgude kauplemissessioonil ületas 71 dollari piiri, kui analüütikute sõnul on aga kauplemismeeleolu jätkuvalt nõrk, sest investorid jälgivad võlakriisiga maadlevat Euroopat.

New Yorgi futuuridetehingu peamise nafta (light sweet crude) hind juunilepingutes, millega täna kaubeldakse viimast päeva, kerkis 1,09 dollarit 70,96 dollarini barreli eest.

Londonis kerkis Põhjamere Brenti hind 0,37 dollarit 74,06 dollarini barreli eest.

«Kindlasti on enneaegne öelda, et hinnatõus viitab murdepunktile. Turg jääb endiselt väga volatiilseks ja naftahinna väljavaade väga lühikeses perspektiivis on kaunis ebakindel,» rääkis Commonwealth Bank of Australia strateeg David Moore AFP-le.

Nafta hind hakkas kosuma eile USA turgudel, olles Aasias sama päeva hommikul kukkunud 67,90 dollarini ehk aasta madalaimale tasemele.

Turgu toetasid Föderaalreservi positiivne kasvuprognoos ja energiaministeeriumi raport, mis viitas naftareservide mõningasele kahanemisele USAs.

David Moore rääkis, et investorite tähelepanu on lähimal ajal keskendunud endiselt arengutele Euroopas ja sellele, mida need tähendavad rahvusvahelise majanduse väljavaadetele. Vähem jälgitakse tema sõnul praegu nõudluse ja pakkumise vahekorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles