Konkurentsiamet ja Euroopa Komisjon kinnitasid Eleringi sõltumatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Konkurentsiamet kinnitas koostöös Euroopa Komisjoniga Eleringi vastavust Euroopa Liidu regulatsioonidest tulenevatele nõuetele ning andis ettevõttele õiguse tegutseda põhivõrguettevõtjast elektrisüsteemihaldurina Eestis, teatas ettevõte.

Euroopa Komisjoni hinnangul on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Eleringi aktsionäriõiguste teostajana ning rahandusministeerium Eesti Energia aktsionäriõiguste teostajana piisavalt eraldatud, et tagada piisav sõltumatus riigi õiguste täitmisel Eleringis.

Konkurentsiamet analüüsis ka Eleringi, tema aktsionäri ning ettevõtte nõukogu ja juhatuse liikmete seotust teiste äriühingute, eelkõige elektrienergiat või gaasi tootvate või müüvate ettevõtjatega ning leidis, et sellist seost ei ole.

Samuti on täidetud nõuded, mille kohaselt peab süsteemihaldur tagama turuosaliste võrdse kohtlemise, omama piisavaid vahendeid elektrisüsteemi juhtimiseks ja arendamiseks, andma teistele võrguettevõtjatele piisavat teavet ja tegema koostööd teiste riikide elektrisüsteemihalduritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles