Uuring: 2014. aastal plaanib autoostu iga neljas autojuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

TNS Emori poolt Amserv AS tellimusel eelmise aasta lõpus läbiviidud uuringust selgub, et 2014. aastal plaanib auto ostu iga neljas Eesti autojuht.

Amservi tegevdirektori Mart Mägi hinnangul teeb inimeste autoostu huvi kasv mõõdukalt optimistlikuks.

«Kui aasta tagasi plaanis lähiajal oma sõiduki välja vahetada 19 protsenti autojuhtidest, siis tänavu kavatseb seda teha juba iga neljas. Endiselt on autoostu plaanides aktiivseimad 25-34 aastased, kusjuures nende hulgas on kindlalt kasutatud auto eelistajate hulk kahanemas ja varasemast enam eelistatakse uusi sõidukeid. Kaks kolmandikku neist, kes eelmise auto ostsid uuena, plaanivad seda teha ka järgmise auto ostul,» lausus Mart Mägi.

Järgmise kahe kuni kolme aasta jooksul kavatseb auto osta 16 protsenti ning nelja ja enama aasta pärast 12 protsenti autojuhtidest. Autoostuplaane ei ole 28 protsenti küsitletud autojuhtidest.

Selles, kas auto plaanitakse osta uuena (37%) või kasutatuna (48%), olulist eelistuse muutust uuring võrreldes eelmiste aastatega ei näita.

TNS Emor telefoniküsitlus «Automüügiesinduste tuntus Eestis» viidi läbi eelmise aasta novembris ja detsembris. Kokku vastas 500 inimest vanuses 18-74 eluaastat, kellest 323 olid juhilubadega isikud, kes sõidavad autoga vähemalt kord kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles