Xiaomi loodab käesoleval aastal müüa 40 miljonit nutitelefoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina Xiaomi juhatuse esimees Lei Jun esitles septembris uut telefonimudelit, olles riietunud nagu tema suur eeskuju Steve Jobs – teksad ja tume T-särk. Xiaomi matkib Apple’i strateegiat ja telefone, mistõttu on temast saanud maailma kiiremini arenevaid mobiilimüüjaid.
Hiina Xiaomi juhatuse esimees Lei Jun esitles septembris uut telefonimudelit, olles riietunud nagu tema suur eeskuju Steve Jobs – teksad ja tume T-särk. Xiaomi matkib Apple’i strateegiat ja telefone, mistõttu on temast saanud maailma kiiremini arenevaid mobiilimüüjaid. Foto: SCANPIX

Hiina mobiiltelefonitootja Xiaomi loodab käesoleval aastal müüa maailmas kokku 40 miljonit nutitelefoni, vahendab Reuters ettevõtte juhi Lei Juni ametlikku teadet.

Juni sõnul müüs vaid mõned aastad tagasi tegevust alustanud Xiaomi eelmisel aastal 18,7 miljonit nutitelefoni ehk 160 protsenti rohkem kui tunamullu. Ettevõtte käive kasvas samal ajal 150 protsenti 5,22 miljardi dollarini.

Juhul kui Juni ennustus peaks täide minema, kasvab Xiaomi kiiremini kui globaalne turg - uuringufirma Canalys hinnangul on lähiaastatel maailmas oodata nutitelefonide turu keskmiselt 18 protsendi suurust kasvu.

Xiaomi soodsad nutitelefonid on kohalikul turul üsna populaarsed ning eelmise aasta kolmandas kvartalis suutis ettevõte Hiinas müüa rohkem nutitelefone kui Apple.  Xiaomi nutitelefonide hind jääb 130-410 dollari vahele, samas kui Apple´i iPhone 5C maksab Hiinas 740 dollarit ning ka turuliidri Samsungi tippmudelid on Xiaomi omadest tunduvalt kallimad.

Samas on Hiina turul lähiajal oodata Apple´i kiiret tõusu, kuna ettevõte suutis äsja sõlmida oma nutitelefonide müügiks kokkuleppe turu suurima operaatori China Mobile´iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles