Ligi: euro lihtsustab majandussidemeid Lätiga

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi  sõnul lihtsustab Läti liitumine euroga majandussidemeid nii eraisiku tasemel kui ka äris.

«Meil on see kogemus väga värskelt, mul on ka isiklik side selle asjaga üsna emotsionaalne olnud, sest Lätit on tulnud ka Eestil aidata ja turgutada mitte ainult rahaliselt, vaid ka moraalselt,» kommenteeris rahandusminister neljapäeval aasta esimesel valitsuse pressikonverentsil.

Ligi sõnul on olnud hetki, kus Läti on olnud rääkinud väga palju reformiväsimusest ja Eesti oli siis üks, keda siis lausa paluti Lätit toetada ja nüüd on Läti tulnud kriisist üsna hästi välja.

«Neil on küll see aastaid rohkem võtnud ja nad on ka eelarve struktuurselt seisult kehvemas positsioonis kui meie oleme, aga eks nende kriis ka oli sügavam. Neil on tegelikult eelarve konsolideerimist veel üksjagu teha, aga see pühendumus on nende puhul väga tunnustamist väärt ja muidugi ka majanduskasvu taastumine,» lisas minister.

«Siin regioonis kõige kiirem majanduskasv on Lätis reformide tulemusena ja muidugi on see strateegiliselt meile oluline, et siin piirkonnas on lähimaid liitlasi rohkem,» märkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles