Valitsus alustab riigi strateegiliste plaanide uuendamist

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium.
Rahandusministeerium. Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeerium ja riigikantselei saatsid ministeeriumidele ja põhiseaduslikele institutsioonidele ühiskirja koos lähtealustega riigi strateegiliste dokumentide uuendamiseks.

Selle aasta aprilli lõpuks tuleb uuendada valitsuse tegevusprogramm 2011-2015, konkurentsivõime kava Eesti 2020 ja selle tegevuskava, koostada riigi eelarvestrateegia 2015-2018 ja stabiilsusprogramm 2014, teatas rahandusministeerium.

Kuna kõik püstitatavad eesmärgid peavad olema omavahel ning kasutatavate rahaliste vahenditega kooskõlas, kavandatakse neid kõigi osapoolte koostöös rahandusministeeriumi ja riigikantselei koordineerimisel. 

Ühiskiri juhib asutuste tähelepanu, et valitsuse 2015. aasta eelarvepoliitika eesmärgi täitmiseks tuleb leida 0,5 protsendi ulatuses SKPst struktuurset eelarvepositsiooni parandavaid lahendusi.

2015. aastal säilib viimase prognoosi järgi nominaalne puudujääk 0,4 protsenti. Struktuurne ülejääk langeb aga 0,2 protsendini SKPst. Seega tuleb riigi eelarvestrateegia 2015-2018 koostamisel leida struktuurset eelarvepositsiooni parandavaid lahendusi pea 100 miljonit eurot ehk 0,5 protsenti SKPst.

Nominaalsesse ülejääki jõuab riik prognoosi järgi 2016. aastal (0,3 protsenti SKPst), mis võimaldab täita valitsuse eesmärki alustada reservide taastamisega.

Iga aasta kevadel koostatav riigi eelarvestrateegia tagab pikema vaate riigi ja valdkondade arengu suunamisel.

Eelarvestrateegiaga otsustatakse aastate 2015-2018 eelarvepoliitiline raamistik, muudatused valdkonnapoliitikates ning eelarvepoliitilised ja valdkonnapoliitikate eesmärgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles