Bigbank: Läti sai eurole üleminekuga väga hästi hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Eurole üleminek läks nii Läti pangandussektoris kui riigis tervikuna sujuvalt ja ilma üllatusteta, ütles Eesti kapitalil põhineva ja Lätis filiaali omava BIGBANKi juhatuse esimees Kaido Saar.

«Läti riik sai nii euro tuleku korraldusliku poole kui ka kommunikatsiooniga väga hästi hakkama. Bigbanki kui Lätis tegutseva välisettevõtte jaoks tõestab seda eeskätt asjaolu, et meie Läti filiaal sai kõik üleminekuks vajalikud muudatused ja konverteerimised tehtud isegi plaanitust kiiremini, samuti ei suurenenud klientide päringute ja kõnede hulk klienditeeninduses,» ütles Kaido Saar.
«Inimeste suhtumine euroga liitumisse on Lätis olnud väga sarnane Eestiga kolm aastat tagasi: ühelt poolt tekitab muudatus paljudes inimestes segadust ja isegi vastuseisu, teisalt nähakse eurot kui Läti positiivse arengu sümbolit ja veel üht sammu Euroopa arenenud riikide sekka jõudmisel,» selgitas Saar.
Suurim erinevus Eestiga on Lätis tarbijate psühholoogilises hindade tajumises. «Kui Eesti tarbijatele tundus, et pärast euro tulekut läks kõik odavamaks (isegi kui tegelikkuses hinnad tõusid), siis Lätis tekitavad eurodes märgitud varasemast suuremad hinnanumbrid täna tunde, nagu oleks hinnad 40% kerkinud. Tõenäoliselt olukord mõnevõrra tasakaalustub pärast esimest palgapäeva,» lausus Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles