Elering asendab Tallinna vanima õhuliini maakaabliga

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Artur Sadovski / Postimees

Elering plaanib rajada Tallinna lähiaastatel mitmekümne kilomeetri ulatuses uusi kaableid, äsja lõppenud riigihankega laseb ettevõte uue maakaabelliiniga asendada Tallinna vanima Veskimetsa-Endla õhuliini.

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi ütles ettevõtte teatel, et Elering rajab lähiaastatel Tallinna mitmekümne kilomeetri ulatuses uusi kaableid, viies ühendused vastavalt õhuliinide eluea lõpule järk-järgult maakaabelliinidesse. Tema sõnul parandavad uued maakaabelliinid nii ohutust kui linna üldist ilmet.

Äsja lõppenud riigihankega laseb Elering asendada olemasoleva Veskimetsa-Endla õhuliini Tallinnas 110 kV maakaabliga. Uue kaabli pikkus on orienteeruvalt 4,2 kilomeetrit ning tööd peavad valmima 2015. aasta oktoobri lõpuks.

Hanke võitjaks valiti kolme pakkuja hulgast Eltel Networks AS, kelle 3,1 miljoni euro suurune pakkumus oli odavaim. Praegune Veskimetsa-Endla õhuliin pärineb 1958. aastast ja on Tallinna vanim.

Ettevõtte teatel on Eleringil Tallinnas ehitamisel ka Järve-Endla uus maakaabel, mis vahetab välja samu alajaamu ühendava õhuliini. Lisaks on kavas lähiaastail maakaabliga asendada Veskimetsa-Järve õhuliin. Senised Järve-Endla, Veskimetsa-Endla ja Veskimetsa-Järve õhuliinid demonteeritakse järk-järgult vastavalt uute maakaablite valmimisele.

Kümne aasta perspektiivis on Eleringi kinnitusel plaanis maakaablitega asendada veel teisi Tallinna linnas paiknevaid õhuliine, näiteks Veskimetsa alajaamast Kopli suunas väljuvad 1960. aastatel ehitatud õhuliinid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles