Jõelähtmele ehitatakse pea aasta pärast uudne asula

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamurajoon.
Elamurajoon. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järgmisel aastal toimub Eestis esimest korda Elamumess, mille raames luuakse Jõelähtme valda uus terviklik elurajoon koos elamute, teede, haljastuse ja sisustusega.

Messi näol on tegemist võistlusega, mille eesmärgiks on leida parima arhitektuurse ideelahendusega energiatõhusaid maju, need valmis ehitada ja avalikkusele esitleda 2011. aastal Jõelähtmel 30.06 – 10.07.2011.

MTÜ Eesti Elamumessi kohaselt on messil Euroopas pikk traditsioon. Eesti elamumesside põhimõtted on üle võetud Soomest, kus elamumessidel on juba 40-aastane korralduskogemus.

MTÜ ja AS International Baltic Golfmarina kuulutasid täna Jõelähtmel avatuks idee, arhitektuuri ja investeerimise konkursi. Golfmarina juhatuse esimees Mait Schmidt ütles, et Jõelähtme elamumessi eesmärgiks on tutvustada uusimaid saavutusi energiatõhusate ehitustehnoloogiate, ehitusmaterjalide, projekteerimise ning säästliku tehnoloogia valdkonnas. Konkursil valitakse välja 8-12 elamukavandit, mis ehitatakse ja sisustatakse elamumessi ajaks.

Eelmisel aastal toimus elamumess Soomes Tampere lähistel Valkeakoskis, kuhu ehitati 40 maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles