Edelaraudtee koondab uuest aastast 126 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elronisse läheb koondatutest tööle ligikaudu 50 inimest.
Elronisse läheb koondatutest tööle ligikaudu 50 inimest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Seoses riigi otsusega lõpetada Edelaraudteega reisijate veoleping saatis ettevõte koondamisteate 126 inimesele, riigile kuuluvasse Elronisse läheb neist tööle ligikaudu 50 inimest.

Kokku koondatakse 126 inimest, sealhulgas vedurijuhid, klienditeenindajad, pardateenindajad, kassatöötajad, projektijuhid, müügijuhid ja instruktorid, rääkis Eesti Raudteelaste Ametiühingu esimees Oleg Tšubarov BNS-ile.

«Praegu on teada ligikaudu 50 inimest, kes lähevad tööle Elronise, sealhulgas 27 vedurijuhti,» ütles Tšubarov.

«Oleme omalt poolt töötajaid uue töö otsingul toetanud, korraldades tööturul edukaks hakkamasaamiseks mitmeid infopäevi ning töömessi, enamusel töötajatest on viimane tööpäev 2. jaanuar,» kinnitas BNS-ile Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov.

Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste ütles BNS-ile, et lisaks oktoobris korraldatud värbamiskampaaniale, mille käigus leiti 27 vedurijuhti, on seoses tihedama rongigraafikuga kavas ettevõttel maikuus palgata veel 10 rongijuhti. Praegu töötab Elronis 81 vedurijuhti.

Ülejäänud koondatud töötajad peavad töö otsima tõenäoliselt sektorist väljaspool, sest ka teistel Eesti raudtee-ettevõtetel ei lähe kõige paremini. «Näiteks EVR Cargol on endalgi kahaneva transiidi tõttu probleeme ning lisatööjõudu nad ei vaja,» märkis Tšubarov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles