Nasdaq maksab Facebooki IPO tehniliste probleemide tõttu üüratu kahjutasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Nasdaqi börs maksab homme ettevõtetele, mis kannatasid mullu mais toimunud Facebooki aktsiate avaliku esmaemissiooni käigus aset leidnud tehniliste probleemide tõttu kahju, kokku 41,6 miljonit dollarit kompensatsioone, kirjutab Reuters.

Nasdaqi tehnilises süsteemis esines sotsiaalvõrgustiku IPO ajal mitmeid tõrkeid, mis jätsid paljud kauplejad mitmeks tunniks teadmatusse, kas nende saadetud tehingud toimusid või mitte.

Nasdaq teatas, et on nõus hüvitama 41,6 miljoni dollari väärtuses kahjunõudeid, samas on turuosalised hinnanud tõrgete tekitatud kogukahjuks pea pool miljardit dollarit.

Need ettevõtted, mis kvalifitseerusid kahjutasude saamiseks, pidid homse makse saamiseks 23. detsembriks loobuma edasistest Facebooki IPO probleemidega seotud nõuete esitamisest.

Nasdaqile määrati Facebooki esmase avaliku aktsiaemissiooni tehniliste probleemide eest USA väärtpaberi- ja börsitehingute komisjoni poolt 10 miljoni dollari suurune trahv, mis on ajaloo suurim USA börsile määratud trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles