Ametiühing Prisma kohta: see oli konkreetne ähvardus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma.
Prisma. Foto: Ander Ilp.

Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu juhi Elle Pütsepa sõnul ähvardas Prisma konkreetselt töötajaid koondada, kui viimased palgalangusega ei nõustu.

Kui Prisma teatas, et töötajatega leiti 12-15-protsendise palgalanguse läbiviimiseks eelnev kompromiss, siis Pütsepa sõnul seisnes see selles, et hirmul töötajad andsid tööandja survele pikapeale alla.

«Neljapäevani oli veel ametiühingu liikmeid, kes ei olnud nõus alla kirjutama, kuid siis tegime ühisotsuse ja nõustusime, kuna ei pidanud pingele vastu,» ütles ta.

Küsimusele, kas töötajad ei oleks pidanud tööandjale vastu tulema ning laskma majandustulemuste halvenemise tõttu rahumeelselt palka langetada, ütles Pütsepp, et Prisma halb majandusolukord ei paista kuskilt välja. «Kui vaadata Prisma antud intervjuusid, siis öeldakse väga selgelt, et halvasti ei lähe. Kui paari kuu jooksul ka on kahjum tekkinud, siis oleme ausad – seda pole võimalik katta palga arvelt.»

Eesti Ametühingute Keskliidu õigussekretäri Tiia E. Tammelehe sõnul polnud Prismal õigust ähvardada koondamisega, kuna koondamise alus puudus. «Juhul, kui tööandja asendab tingimustega mittenõustunud inimesed tingimustega nõustuvate ehk väiksema palgaga töötavate inimestega, ei ole tegemist koondamisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles