Prisma: meie palgad olid seni 2008. aasta tasemel

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Prisma Peremarketi teatel langetati Eestis töötajate palku 12-15 protsendi võrra osalt seetõttu, et ettevõtte müüginumbrid on varasemaga võrreldes kahanenud, kuid palgad olid endiselt 2008. aasta tasemel.


Ettevõtte personalijuht Reet Ratas selgitas, et Prisma Peremarketi tavamüüja palgatase on olnud siiani kuni 11 000 krooni, mis on oluliselt üle turu keskmise.

«Rõhutan, et tegu on tavamüüja palgatasemega, mitte vahetuse vanema ega vanemmüüja omaga. Oleme siiani saanud hakkama oma töötajate põhipalkasid vähendamata ja samuti koondamata. Ilmselt pole kellelegi üllatuseks, et jaekaubanduse tänaseid müüke ei ole võimalik kõrvutada majanduse kõrgaegade müükidega.

Kuna käibed on oluliselt langenud, samuti on märgatavalt langenud müügikatted, kuid samal ajal kasvanud kaudsed kulud, nagu elekter, logistikakulud ja maksud, olime sunnitud ka Prisma Peremarketi töötajate palgataset korrigeerima lähemale sellele, kuhu on jaekaubanduses palgad tänaseks langenud.

Mitmed meie konkurendid alustasid palkade langusega juba eelmise aasta kevadel. Oleme tänaseks üsna viimane ettevõte nii jaesektoris kui ka üldiselt Eesti äriettevõtete seas, kus töötajate palgad endiselt 2008. aasta tasemel,» põhjendas Ratas.

Tema sõnul on ka pärast palga langetust võimalik Prisma tavamüüjal teenida kuus kuni 9000 krooni, mis on oluliselt kõrgem kui ühe keskmise tavamüüja palk nii Eestis kui Tallinnas keskmiselt.

Kõik kokkulepped palgamuudatuse kohta on Ratase kinnitusel olnud kahepoolsed.

«Oleme kohtunud iga töötajaga eraldi, et selgitada, miks antud muudatus vajalik on. Igal töötajal on olnud seda teemat võimalik arutada oma otsese ülemusega, samuti on käinud erinevates üksustes töötajatele selgitusi jagamas ning töötajatega teemat arutamas ettevõtte tegevdirektor.

Oleme olnud isegi positiivselt üllatunud, et oleme oma töötajatelt saanud ka positiivset tagasisidet selle eest, et oleme vaatamata rasketele aegadele säilitanud kõik töökohad ning nii pikka aega palku üle turu keskmise taseme hoidsime. Rõhutaksin üle, et palgamuudatus meie ettevõttes on erinevalt üldisest praktikast tähtajaline.»

Ratase kinnitusel puudutab palgamuudatus kõiki Prisma Peremarketi töötajaid kuni juhtkonnani välja.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles