Sünnitusmaja toetusfondil täitub kümnes tegevusaasta

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna sünnitusmaja perekeskuse avapäev
Pelgulinna sünnitusmaja perekeskuse avapäev Foto: Liis Treimann

Pelgulinna Sünnitusmaja toetusfond, mis tähistab 18. mail oma kümnendat tegevusaastat, on toetanud erinevate heategevusprojektide ja heade annetajate abiga uute ilmakodanike sündi tänaseks ligi kaheksa miljoni krooni ulatuses.

Kõige suuremaks ja õnnestunumaks saavutuseks peab toetusfondi tegevjuht Kadri Karula Perekeskuse rajamist Pelgulinna sünnitusmaja juurde.

«Kuigi meil on olnud rahaliselt kaalukamaid projekte, siis Perekeskuse idee ellukutsumine 2004. aastal ja järjekindel tagant tõukamine kuni Perekeskuse valmimiseni 2009. aastal on olnud üks olulisi verstaposte kogu toetusfondi tegevuses.»

Perekeskuse täituvus esimesest avamispäevast alates näitab tema sõnul, et sellist turvalist treeningukeskkonda lapseootel ja väikelastega peredele oli tõesti vaja.

Kümne aasta jooksul Pelgulinna sünnitusmaja toetuseks korraldatud suurematest projektidest võib nimetada erinevaid – on ostetud vajalikke seadmeid, teiste seas veregaaside analüsaator, ultrahelikirurgia süsteem jm, on kaasa aidatud vanemahariduse edendamisele läbi sünnitusmaja perekooli, renoveeritud arstide töö- ja puhkeruume jne.

«Südamlikud tänud kõigile eraannetajatele, ettevõtetele ja kaasaaitajatele, et oleme teie abiga ilusaid tegusid teha saanud,» on Kadri Karula tänulik.

Toetusfond tähistab oma 10. tegevusaastat sportlikult, osaledes koostööpartnerina tänavusel SEB Maijooksul, kus toetusfondi esindab patroon Laine Jänes.

Pelgulinna Sünnitusmaja toetusfond jätkab tegevust, soovides jätkuvalt toetada nii Pelgulinna sünnitusmaja kui aidata kaasa ühiskonna muutumisele avatumaks ja hoolivamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles