Ettevõte, kus puhkus on püha ja töö ajal tehakse trenni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkust võib nautida erinevat moodi.
Puhkust võib nautida erinevat moodi. Foto: SCANPIX

Forbes kirjutab 15 aastat vanast tehnoloogiafirmast BandWidth`ist, mis on eriline selle poolest, kuidas hoolitsetakse oma töötajate eest.

Nimelt on ettevõtte töötajatele kehtestatud totaalne keeld puhkuse ajal tööalaseid e-kirju vaadata ja neid puhkuselolijatele saata. Ehk et – kui oled puhkusel, siis ei tohi sa suhelda oma tööandjaga ega vastupidi.

Puhkusest pole selles ettevõttes võimalik loobuda, sest teine poliitika firmas on, et kõik töötajad peavad oma puhkusepäevad viimseni välja võtma ning tegema seda selle aasta sees, mille kohta need käivad, mitte tulevikuks jätma.

Lisaks on selles ettevõttes ka pooleteisttunnised nn lõunad. Tõsi, see osa on vabatahtlik, kuid ikkagi oluline ettevõttekultuuri osa. Nimelt maksab see IT-firma kinni oma töötajatele kinni 1,5-tundi treeningaega. Ehk et inimesed võivad töö ajal minna trenni ning ettevõte teeb veel spordiklubi pääsme ka välja. Mis on selle asja mõte? Ettevõtte juht David Morken selgitab asja nii: «Inimesed ei raatsi võtta aega trenniks töövälisel ajal, sest siis tahetakse olla koos perega, suhelda sõpradega jne. Ettevõtte seisukohalt aga on parim, kui nad püsivad hea tervise juures ehk et las teevad siis trenni parem töö ajast ja koos.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles