Seitse viisi, kuidas uuel aastal tublim töötaja olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabasta end mõneks ajaks saabuva e-kirjade laadungi alt ja töö tegemine läheb kiiremini. Pilt on illustratiivne.
Vabasta end mõneks ajaks saabuva e-kirjade laadungi alt ja töö tegemine läheb kiiremini. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Inimestele meeldivad uusaastalubadused - kes lubab suitsetamise maha jätta, kes kaalust alla võtta ja trenniga alustada. Mõni aga hoopis tõhusamalt töötada.

Small Business Center pakub välja seitse võimalust, kuidas oma töötamisharjumusi niimoodi muuta, et töö muutuks produktiivsemaks ja ühe päevaga saaks rohkem tehtud.

Võimalda endale e-kirjade vaba aega. Teated pidevalt saabuvatest e-kirjadest ning sage postkasti kontrollimine on töörütmi häiriv. Kui sa töötad pingelise tähtaja nimel, siis võiksid mõne ajaks postkasti seadistada saatma „kontorist väljas“ teadet. Võid sinna näiteks kirjutada, et läheneva tähtaja tõttu vastad oma e-kirjadele aeglasemalt kui tavaliselt.

Liiguta. Ära unusta end tundideks laua taha, vaid tõuse tööpäeva jooksul mitmeid kordi ning seisa või kõnni ringi. Tee osa telefonikõnesid kõndides.

Korista oma ümbrus ära. Viska ära paberid, mida enam ei vaja. Korras ümbrus võimaldab paremini keskenduda.

Kuula muusikat. Kõrvaklappidega töölaua taga istumine ei tähenda tingimata, et oled seltskonnast irdunud. Kuula töötades oma lemmikmuusikat ning märkad, kuidas töö hakkab lendama.

Tee lühikesi pause. Mine kõnni ümber kvartali või kõrvaltänavasse kohvi järele, loe ajakirja või jaluta töökaaslase juurde juttu ajama. Võta selliseid pause 10-15 minutit vähemalt iga kahe tunni kohta – nii annad puhkust oma silmadele ja liigutades paned ainevahetuse kiiremini tööle. Rääkimata sellest, et töökohalt ära käies võid sinna naasta hoopis mõne uue värske ideega.

Pane oma lähedusse mõni värvilaik või elav taim. Värvidel on väga suur mõju meie meeleolule ja töövõimele. Näiteks sinine aitab keskenduda, kuid punane on suurepärane töö juurde, mis nõuab täpsust ja detailide jälgimist. Taimede kohta on aga näiteks leitud, et nende läheduses töötamine suurendab töövõimet lausa kolmandiku võrra.

Kaunista oma töökoht. Kui oled saanud diplomeid või auhindu, siis pane need nähtavalt kohale välja. Endal hea vaadata ja teistel ka.

Otsi muutusi. Kui su tööandja vähegi lubab, tööta mõnikord kontorist eemal - väljaspool tavalist töökeskkonda. Seegi mõjub väga värskendavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles