Mihkelson: Venemaa püüab ELile suruda peale tolliliidu reegleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson näeb Eesti ettevõtetele seatud impordipiirangute taga Venemaa soovi oma tolliliidu reegleid Euroopale peale suruda.

«Kui vaadata pikemat perioodi, varasemalt kehtestatud sisseveopiiranguid näiteks Leedu ja Hollandi tootjatele ja mitmele teisele Euroopas, siis mul on tunne, et Venemaa üritab kehtestada oma tolliliidu ruumis toimivaid reegleid ja võib-olla ka kompida teatud määral Euroopa Liidu kaubandusruumi võimekust reageerida sellistele sammudele, mida Venemaa on astunud,» selgitas Mihkelson Aktuaalsele Kaamerale, vahendab ERRi uudisteportaal.

Mihkelson leiab, et Euroopa Komisjon peaks Venemaaga erinevatele Euroopa kaupadele kehtestatud piirangute üle tõsiselt rääkima, sest tõenäoliselt on neid tulemas veelgi.

Venemaa veterinaar- ja füsiosanitaarjärelevalveameti juhataja asetäitja Aleksei Aleksejenko sõnul jääb Vene pool pärast inspekteerimiskokkuvõtte Eestisse saatmist ootama Eesti veterinaar- ja toiduameti vastukirja, milles antakse omapoolne garantii selle kohta, et kõik vajakajäämised on kõrvaldatud.

«Edasi on kaks võimalust - me võtame need garantiid kohe vastu ja lubame tooted tagasi või, kui on mingeid kahtlusi, viime läbi uue inspekteerimise,» ütles Aleksejenko.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles