Nafta hind astus Aasias sammu ülespoole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaplatvorm Californias Seal Beachi lähistel.
Naftaplatvorm Californias Seal Beachi lähistel. Foto: SCANPIX

Naftabarreli hind tegi Aasa turgudel seitsme kuu madalaimalt tasemelt väikse põrke ülespoole, kuna odav hind tõi investoritele tagasi ostumeeleolu.


New Yorgi futuuridetehingu peamise nafta (light sweet crude) hind juunilepingutes kosus 0,58 dollari võrra 70,66 dollarini. Eile kukkus sama nafta USA turgude kauplemissessioonil 69,27 dollarini, mis oli madalaimaks tasemeks pärast 5. oktoobri 2009.

Londonis kallines Põhjamere Brenti nafta 0,78 dollarit 75,88 dollarini.

Turu päevased kõikumised on viimaste päevade jooksul olnud mõjutatud pigem investorite käitumisest kui nõudmise-pakkumise tasakaalust, rääkis National Australia Banki energiaspetsialist Ben Westmore.

«Pärast paari eelmise päeva jooksul toimunud järsku kukkumist näib olevat saabunud hindades mõningane stabiliseerumine ja investorid teevad seda, mida peavadki tegema ehk siis ostma nõrkuse hetkel,» rääkis ta AFP-le.

Nafta hind on pärast 3. maid, mil see puudutas 19 kuu rekordilist 87,15 dollari taset, järsult kukkunud. Selle taga on mure euroala võlakriisi üle, mis on vajutanud euro nelja aasta madalaimale tasemele USA suhtes.

Westmore’i sõnul jääb hinnaväljavaade allasurutuks, kuna kartused euroala finantsprobleemide pärast rõhuvad turgu. «Ma ei arva, et mõnda euroalasse kuuluvat riiki ümbritsev ebakindlus oleks vähenenud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles