Vanemaealistel on krediitkaarti keeruline saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1998. aastast pärinev Elvis Presley teemaline MasterCardi krediitkaart.
1998. aastast pärinev Elvis Presley teemaline MasterCardi krediitkaart. Foto: Reuters

Vanemaealistel on reisimiseks pea hädavajalikku krediitkaarti keeruline saada, sest pangad liigitavad pensioniealised automaatselt töö ja sissetulekuta maksejõuetuteks isikuteks, kirjutab Äripäev.

Rein Kasela on 72aastane ettevõtja, kelle ettevõte Manipenny OÜ organiseerib Rein Kasela Veinitoa üritusi, degustatsioone ja veinikoolitusi. Kevadel aegus Kasela Swedbanki krediitkaart ja pank saatis talle kirja, et uue kaardi taotlemiseks tuleb tulla panka läbirääkimistele.

Kasela ei osanud oodatagi, et veel Hansapanga ajast pärit kliendil, kel lisaks pensionäri staatusele ka töökoht ja oma ettevõtegi, tekib krediitkaardi saamisega probleeme.

«Teller ütles, et neil on nüüd niisugune lugu, et kes on üle 65, neile ei saa enam niisama krediitkaar­ti anda,» meenutas ettevõtja, kes märkis tellerile, et on vanusepiirist juba seitse aastat väljas olnud.

«Ma saan pensioni, ma töötan ja olen pikalt panga klient olnud, ja sain vastuseks, et sellest ei piisa,» lausus Kasela. «Ma ütlesin ka neiule, et teate, ma ei mõtle, et ma homme ära suren.»

Krediitkaarti vajab Kasela reisimiseks, et broneerida hotelli või teha tavapärast check in’i.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask kommenteeris, et teadmata konkreetse kliendi tausta ja konkreetseid põhjuseid, miks klient eitava vastuse sai, on tal raske juhtunut kommenteerida. Ent ta märkis, et pank väljastab krediitkaarte ka üle 65aastastele klientidele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles