Kohus jättis MKM-i ja Elektriraudtee vahelise lepingu kehtima

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: Kristjan Teedema

Tallinna ringkonnakohus rahuldas reedel osaliselt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi apellatsioonkaebuse ning jättis jõusse ministeeriumi ja Elektriraudtee (uue nimega Elron) vahel sõlmitud lepingu.

Kohus põhjendas lepingu jõusse jätmist ülekaaluka avaliku huviga.

Samas lühendas kohus lepingu tähtaeg selliselt, et see kehtib kaks aastat alates kohtuotsuse jõustumisest. Praegu on ministeerium Elroniga sõlminud lepingu neljaks aastaks.

Ministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda kommenteeris Postimehele, et nad analüüsivad kohtu otsust ja teebvad oma otsuse mõne aja pärast. Aega on ministeeriumil otsuse tegemiseks 10 päeva.

Ringkonnakohus tühistas oma tänase otsusega Tallinna halduskohtu 11. novembril tehtud otsuse ja riigihangete vaidlustuskomisjoni 4. septembril tehtud otsuse.

Halduskohus nõustus novembri alguses tehtud otsuses riigihangete vaidlustuskomisjoniga, et riigi ja Elektriraudtee vahel sõlmitud leping on tühine ning reisirongiliikluse korraldaja oleks tulnud leida hankemenetlusega. Kuna ministeerium läks oodatult otsuse edasikaebamise teed, siis liikuski vaidlus edasi ringkonnakohtusse.

Paralleelselt pidas Edelaraudtee ka vaidlust küsimuses, kas riigil oli Elektriraudteega lepingu sõlmimiseks üldse õigus Edelaraudteega sõlmitud leping enne tähtaega lõpetada. Riigikohus otsustas novembri lõpus Edelaraudtee sellesisulist kaebust mitte menetlusse võtta, mis tähendab, et ettevõttel ei õnnestunud mitte üheski kohtuastmes lepingu lõpetamise tühistamist saavutada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles