Kreeka sai Euroopa Liidult viimasel minutil esimese rahalaeva

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka pensionärid protesteerivad karmide kärbete vastu.
Kreeka pensionärid protesteerivad karmide kärbete vastu. Foto: SCANPIX

Kreeka sai abipaketi raames Euroopa Liidult esimese, 14,5 miljardi euro suuruse laenumakse. «Viimasel minutil», tõdeb tänane Kreeka ajaleht Ta Nea.

Viimane lause käib selle kohta, et kolmapäeval kukub Kreeka 9 miljardi euro mahus võlakirjade tähtaeg.

Rootsi E24 kirjutab, et esimese makse ELi ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF)110 miljardi euro mahus abipaketist sai  Kreeka eelmisel kolmapäeval, kui IMFilt laekus 5,5 miljardit eurot.

Kreeka ajalehe andmetel saabub järgmine IMFi ja Euroopa Liidu makse augustis.

Kreeka on esimene eurotsooni riik, kes on sunnitud valuutafondilt abi paluma. Raha ei tule Kreeka jaoks odavalt: see tähendab maksude tõstmist ning avaliku sektori töötajate palkade ning pensionide kärpimist.

Kreeka valitsuse kulude kokkuhoiu programmi eesmärk on hoida riigi hiiglaslikku eelarvepuudujääki ning välisvõlga suuremaks paisumast. Samal ajal on see pannud valitsuse vastasseisu ametiühingutega, kes senini on korraldanud juba kolm suurt streiki ning kuulutas neljanda plaani välja eelmisel neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles