Amet sõdib litsentsita e-apteekide vastu

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga e-poe tellimus sisaldab delikaatset ostu ehk seksuaaltervist, dieeti, aknet või hügieeni puudutavaid tooteid.
Iga e-poe tellimus sisaldab delikaatset ostu ehk seksuaaltervist, dieeti, aknet või hügieeni puudutavaid tooteid. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti esimene e-apteek on jõudnud tegutseda kuu aega, kogudes populaarsust delikaatsete ostude keskkonnana, kuid samal ajal on ravimiamet sulgenud kaks illegaalselt potentsiravimeid müüvat veebiapteeki, kelle suhtes on algatatud kriminaalmenetlus, kirjutab Äripäev.

Apotheka Mustamäe apteegi juhataja Anne Eesmaa sõnul sisaldab iga e-poe tellimus niiöelda delikaatset ostu ehk seksuaaltervist, dieeti, aknet või hügieeni puudutavaid tooteid. «Kinnise loomuga eestlasele ei ole apteegileti ees teiste inimeste läheduses oma tervisemuredest rääkimine lihtne, internetiapteegis on aga patsient apteekriga kahekesi,» kommenteeris Eesmaa.

Tema sõnul kiidavad kliendid veebiapteegis põhjalikku raviminõustamist. «Inimestel on kirjalikult oma terviseprobleemidele abi otsida lihtsam. Tavaapteegis on tähelepanu lihtne kaduma, internetiapteegis küsitakse rohkem lisaküsimusi,» sõnas ta.

Igasugune nõustamine puudub aga internetis tegutsevates libaapteekides, mis pole ravimiametis registreeritud ega oma seega litsentsi ravimite müügiks.

Ravimiamet on inspektsiooniosakonna juhataja Gert Klaaseni sõnul avastanud kaks Eesti päritolu illegaalset potentsiravimeid müüvat veebikeskkonda ja andnud asja uurida maksuametile.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles