Hong Kongis avati 4G andmemahtude kauplemisplatvorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil loeb raha uute iPhone`idega mustal turul kaubitsev Hong Kongi poemüüja.
Pildil loeb raha uute iPhone`idega mustal turul kaubitsev Hong Kongi poemüüja. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX

Hiina telekomioperaator China Mobile avas täna kauplemisplatvormi, mille abil on kasutajatel võimalik 4G andmeside mahte 1GB ühikute kaupa omavahel müüa ja osta.

2cm nime kandev platvorm lubab operaatori 4G Pro Service Plan paketi kasutajatel määrata 4G andmeside hindu ja omavahel kaubelda.

Juhul kui kliendid ehk ostjad arvavad, et nende 4G kasutus ületab neile paketis määratud kuulimiidi, on neil võimalus osta andmemahtu juurde teistelt sama paketi kasutajatelt. Nendel kasutajatel, kellel andmemahtu kipub aga iga kuu limiidiga võrreldes üle jääma, avaneb aga võimalus seda teistele kasutajatele müüa.

Kaubeldavaks andmemahuühikuks on 1GB ning iga kasutaja saab määrata sellele hinna vahemikus 15-60 Hong Kongi dollarit ehk umbes 2-8 USA dollarit.

Kuna China Mobile võtab andmemahu müüjatelt iga gigabaidi eest 15 Hong Kongi dollarit vahendustasu, on üsna tõenäoline, et hinnad tõusevad eelpoolnimetatud vahemiku ülemisse otsa. Tõsi, kuni tuleva aasta 31. märtsini vahendustasu platvormi populariseerimise eesmärgil ei küsita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles