Zuckerberg müüb 2,3 miljardi dollari väärtuses Facebooki aktsiaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: AP / Scanpix

Maailma populaarseima sotsiaalvõrgustiku Facebook asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg müüb uue emissiooni käigus 41,4 miljonit aktsiat umbkaudses väärtuses 2,3 miljardit dollarit, seda suuresti selleks, et maksta maksud oma oma 60 miljoni B-klassi aktsia ostuoptsiooni realiseerimisel, kirjutab Business Insider.

Zuckerbergi aktsiamüük vähendab tema hääleõigust ettevõttes 58,8 protsendilt 56,1 protsendile.

Facebooki teate järgi plaanib Zuckerberg kasutada suurema osa müügist saadavast tulust 60 miljoni B-klassi aktsia optsiooni kasutamisega seotud maksude maksmiseks.

Iga A -klass i aktsia omab ettevõttes ühte häält, samas kui B-klassi aktsiatel on 10 häält ning need on igal hetkel A-klassi aktsiateks ümber konverteeritavad.

Samuti müüb A-klassi aktsiaid nõukogu liige Marc Andreessen ja Facebook ise, vastavalt 1,65 ja 27 miljonit aktsiat.

Wall Street Journali teatel plaanib Zuckerberg annetada praeguse väärtusena pea miljardi dollari väärtuses aktsiaid ehk numbriliselt 18 miljonit aktsiat filantroopia ja investeerimisega tegelevale organisatsioonile Silicon Valley Community Foundation.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles