Eesti Raudtee allkirjastas ametiühinguga palgakokkuleppe

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee.
Eesti Raudtee. Foto: Toomas Huik

AS Eesti Raudtee allkirjastas täna kollektiivlepingu palgakokkuleppe raudteelaste ametiühinguga, millele kirjutasid alla Eesti Raudtee juhatuse esimees-peadirektor Ahti Asmann ning ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov.

Hetkel kehtiv kollektiivleping, mis sätestab töötasustamise, töö- ja puhkeaja, tööstaaži arvutamise, sotsiaalsete garantiide ja muud töösuhteid reguleerivad tingimused, allkirjastati selle aasta 9. jaanuaril  ning see on jõus 2014. aasta lõpuni, Eesti Raudtee.

Täna allkirjastatud palgakokkulepe jõustub uuest aastast. Leppes sätestatud palgatõus puudutab eelkõige madalama palgaga töötajaid.

Asmanni sõnul on aktiivne koostöö Eesti Raudtee ja raudteelaste ametiühingu vahel viinud efektiivsema ja tulemuslikuma töökorralduseni ning inflatsioonist kiirema palgatõusuni eelkõige madalama palgaga töötajatele.

Tšubarov märkis, et ehkki olukord raudteesektoris on raske, on sõlmitud kokkulepe töötajatele ilusaks jõulukingituseks ning säilitab töörahu ka tuleval aastal. 

«Leppisime kokku, et personaliküsimused vaadatakse üle ka järgmisel aastal ning vajadusel toimuvad korrigeerimised. Eesmärgiks ei ole kõike lõplikult lukku panna, vaid tagada pidev arengupotentsiaal,» selgitas Tšubarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles