Sorainen juristid: kõrgemalt võiks maksustada väikese kasuteguriga tooteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Advokaadibüroo Sorainen maksuõiguse juristi Tanel Molok ja partner Kaido Loor ütlesid Äripäevale Meelis Atoneni ideed tulumaksu kaotamisest kommenteerides, et nende arvates on maksusüsteemi uuendamise ja kaasajastamise debatt kindlasti teretulnud.

«Praeguse maksusüsteemi probleem on selles, et teenused on üle- ja kaubad vähemaksustatud. Maksusüsteem soosib sellega ühelt poolt madalaid palkasid ja teiselt poolt ohtrat tarbimist,» selgitasid advokaadid. «Tuleks kaaluda «heade asjade» – töö andmise ja teenuste tarbimise – vähesemat maksustamist ning keskkonda kahjustava ja ületarbimise kõrgemat maksustamist.»

Nad pakkusid välja, et aktsiisid ja keskkonnatasud meil juba on, miks mitte vähendada üldist tulu- ja käibemaksumäära teenustelt ning maksustada selle asemel kõrgemalt väikese kasuteguriga tooteid.

«Kui eeldada, et teenused saavad asendada kaupu, siis nii läheks ehk vähem raha välismaistele tootjatele ja võib-olla jääks selle võrra rohkem raha kodumaistele teenusepakkujatele,» märkisid advokaadid.

Loe pikemalt Äripäevast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles