Kalm: muudatused EMT ja Elioni tegevuses selguvad mõne aja pärast

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT tegevjuht Valdo Kalm
EMT tegevjuht Valdo Kalm Foto: Andres Haabu / Postimees

Teliasonera kontserni kuuluva mobiilioperaatori EMT tegevjuhi Valdo Kalmi sõnul pole EMT-l veel uut juhtimismudelit ning see, kuidas grupi juhtimise muutmine mõjutab EMT ja Elioni tegevust, on veel vara öelda.

«Teliasonera grupi juhtimise muutmine mõjutab kindlasti ka Elioni ja EMTd, kuid kuidas täpselt, selgub mõne aja pärast. Hetkel veel uut juhtimismudelit ei ole ja algab töö selle välja töötamiseks, et pakkuda ka tulevikus Eesti inimestele kliendikeskseid teenuseid ja lahendusi,» selgitas Kalm E24-le antud kommentaaris.

«EMT ja Elion on juba praegu teinud üha suuremat koostööd ning käivitanud mitmeid ühistegevusi. Tänavuse aasta olulisimad projektid on olnud ühiste esinduste avamine ning ühise suurkliendihalduse käivitamine. Üha rohkem tegeleme ka klientidele pakutavate ühiste teenuste arendusega.»

Kalm selgitas, et kliendist lähtuv koostöö pole EMT jaoks uus teema ning ettevõte toetab Teliasonera valitud suunda kliendikeskse organisatsiooni ja suurema maapõhise otsustusõiguse poole.

«Eestis on olemas ka EMT-Elioni maapõhine katusorganisatsioon Eesti Telekomi näol. Eesti Telekom on koordineerinud ühistegevusi ja ühiseid projekte ning seda, et kaks ettevõtet on tegutsenud turul koostöös.»

Põhjamaade telekommunikatsioonifirma Teliasonera teatas eile, et muudab kontserni struktuuri: Soome liidetakse Euroopa piirkonnaga ning kokku tuleb kolm eri üksust: Euroopa, Euraasia ja Rootsi.

Teliasonera kontserni asepresident ja väliskommunikatsiooni juht Salomon Bekele selgitas E24-le, et Teliasonera tegevusmudel muutub alates järgmise aasta 1. aprillist riigipõhiseks.

«See tähendab, et meie organisatsioon ei ole edaspidi tehnoloogiapõhiselt jaotatud, nagu praegu EMT ja Elioni puhul,» sõnas Bekele.

Kuidas täpsemalt Eesti puhul riigipõhine tegevus hakkab välja nägema, teatatakse Bekele sõnul järgmise kalendriaasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles