Tele2: Teliasonera ümberkorraldused on meie jaoks hea uudis

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus.
Tele2 esindus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tele2 avalike suhete juht Hans Saarvelt ütles E24-le ilmselt järgmise aasta esimeses pooles toimuvat EMT ja Elioni ühendamist kommenteerides, et Tele2 jaoks on tegu hea uudisega, kuna ümberkorraldusteks kulub ettevõtetel palju energiat ning klientide ja ka konkurentidega tegelemiseks jääb neile vähem aega ja võimalusi.

«Ma ei usu ka, et TeliaSonera hindasid langetab, pigem läheb nende klientidele teenus kallimaks, sest tõenäoliselt ootab grupp kasumlikkuse tõusu,» prognoosis Saarvelt.

Tema hinnangul on TeliaSonera Eestis tegutsevates üksustes oodata ka koondamisi.

«Ilmselt toimub muutus tööjõuturul. TeliaSonera grupp andis aasta tagasi teada vajadusest 2000 inimest koondada ja selline ühinemine annab selleks suurepärase võimaluse.»

Põhjamaade telekommunikatsioonifirma Teliasonera teatas eile, et muudab kontserni struktuuri: Soome liidetakse Euroopa piirkonnaga ning kokku tuleb kolm eri üksust: Euroopa, Euraasia ja Rootsi.

TeliaSonera kontserni asepresident ja väliskommunikatsiooni juht Salomon Bekele selgitas E24-le, et TeliaSonera tegevusmudel muutub alates järgmise aasta esimesest aprillist riigipõhiseks.

«See tähendab, et meie organisatsioon ei ole edaspidi tehnoloogiapõhiselt jaotatud, nagu praegu EMT ja Elioni puhul,» sõnas Bekele.

Kuidas täpsemalt Eesti puhul riigipõhine tegevus hakkab välja nägema, teatatakse Bekele sõnul järgmise kalendriaasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles