Estonian Airiga lendas üheteistkümne kuuga üle poole miljoni reisija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer. Foto: Liis Treimann / Postimees

Üheteistkümne kuu kokkuvõttes oli Estonian Airi reisijate arv 509 426, sealhulgas novembris 36 834, teatas ettevõte.

Tänavu aasta esimesel üheteistkümnel kuul toimus 9 952 lendu, sealhulgas novembris 768. Üheteistkümne kuu tulemused vastavad ettevõtte hinnangul restruktureerimiskavale, mis nägi ette tegevusmahtude vähendamist ja nende Tallinnast väljuvate liinide teenindamist, mille järgi on olemas piisav nõudlus.

Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 2013. aasta esimesel üheteistkümnel kuul 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,6 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi juhatuse esimehe Jan Palmeri sõnade kohaselt on Estonian Air oluliselt parandanud lendude väljumise täpsuse näitajat - lendude punktuaalsus (15 minutit) oli 91,5 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 7,2 protsendipunkti võrra kõrgem.

Novembris oli regulaarsus 100% ning punktuaalsus 96,9%.

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim.

Estonian Air alustab 21. detsembril lende hooajalisel liinil Tallinna ja Müncheni vahel.

Maist septembrini lisanduvad sihtkohtade nimistusse Nizza ja Split ning juunist augustini Pariis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles